19.09.2017 16:06 Ålder: 7 År
Färre fynd av listeria i mat
Kategori: FMH Aktuellt
Av: Leif Lövström
Fynden av listeria i kallrökt eller gravad fisk och skivade charkprodukter i butik har minskat de senaste åren. Bakterien hittades också i färre prov på utrustning och i lokaler hos producenter av fisk- eller charkprodukter. Det visar två kontrollprojekt som genomfördes under 2016.
Trots en generell minskning hade några produkter höga halter av Listeria monocytogenes. – Det går åt rätt håll, men det är viktigt med fortsatt fokus på listeria. Företagen, och även myndigheterna, måste arbeta för att minska riskerna för förorening och tillväxt av listeria i ätfärdiga livsmedel, säger smittskyddssamordnare Mats Lindblad på Livsmedelsverket.
Källa: Livsmedelsverket
| |
Här finner du nyheter från främst kommunernas miljöarbete, om ny lagstiftning, rättsfall m.m. Exempel på ämnesområden: Miljöskydd, Hälsoskydd, Livsmedel, Naturvård, Smittskydd m.m.
Har du tips om något du tycker att vi ska skriva om så hör av dig till oss!
OBS! Vårt fasta nummer 08/556 00 185 har upphört Vi hänvisar till 070/792 56 67
Mejla till info(at)remove-this.fmh.se .
|