Nyheter

19.09.2017 16:06 Ålder: 7 År

Färre fynd av listeria i mat

Kategori: FMH Aktuellt
Av: Leif Lövström

Fynden av listeria i kallrökt eller gravad fisk och skivade charkprodukter i butik har minskat de senaste åren. Bakterien hittades också i färre prov på utrustning och i lokaler hos producenter av fisk- eller charkprodukter. Det visar två kontrollprojekt som genomfördes under 2016.

Trots en generell minskning hade några produkter höga halter av Listeria monocytogenes.
    – Det går åt rätt håll, men det är viktigt med fortsatt fokus på listeria. Företagen, och även myndigheterna, måste arbeta för att minska riskerna för förorening och tillväxt av listeria i ätfärdiga livsmedel, säger smittskyddssamordnare Mats Lindblad på Livsmedelsverket.

Källa: Livsmedelsverket


Vad skriver vi om i vår nyhetstjänst?

Här finner du nyheter från främst kommunernas miljöarbete, om ny lagstiftning, rättsfall m.m. Exempel på ämnesområden: Miljöskydd, Hälsoskydd, Livsmedel, Naturvård, Smittskydd m.m.

Har du tips om något du tycker att vi ska skriva om så hör av dig till oss!

OBS! Vårt fasta nummer 08/556 00 185 har upphört Vi hänvisar till 070/792 56 67

Mejla till info(at)remove-this.fmh.se .