29.07.2017 09:44 Ålder: 7 År
Nya åtgärder för att minska akrylamid i maten
Kategori: FMH Aktuellt
Av: Leif Lövström
Medlemsländerna i EU har röstat ja till regler som syftar till att minska mängden akrylamid i maten. En ny förordning säger vad företagen måste göra vid vissa åtgärdsnivåer, dvs vid en viss halt av akrylamid i livsmedel. Förslaget lämnas nu över till rådet och Europaparlamentet som har tre månader på sig att granska det. Därefter antas det av kommissionen. Förordningen kan träda i kraft våren 2018. När förordningen trätt i kraft 2018 måste företag med livsmedel som överskrider åtgärdsnivån följa de hanteringsåtgärder som finns i förordningen. I praktiken innebär förordningen att företagen måste jobba med sina processer i tillverkningen. Den innebär inte att produkter tas bort från marknaden.
| |
Här finner du nyheter från främst kommunernas miljöarbete, om ny lagstiftning, rättsfall m.m. Exempel på ämnesområden: Miljöskydd, Hälsoskydd, Livsmedel, Naturvård, Smittskydd m.m.
Har du tips om något du tycker att vi ska skriva om så hör av dig till oss!
OBS! Vårt fasta nummer 08/556 00 185 har upphört Vi hänvisar till 070/792 56 67
Mejla till info(at)remove-this.fmh.se .
|